Selecteer een pagina

Vrijdag 10 november 2017 was er een speciale bijeenkomst in de Domkerk van Utrechtse organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor de samenleving en de medemens. Vrijwilligers, mantelzorgers en professionals waren er aanwezig. In de Domkerk konden de deelnemers in woord en beeld laten zien waar zij voor staan. Ook Het Naaiatelier was uitgenodigd.

De gedachte van Sint Maarten
Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht. Hij deelde zijn mantel met een bedelaar en werd zo het symbool voor solidariteit en naastenliefde. Vanuit die gedachte was er op 10 november een evenement in de Domkerk waar organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor de samenleving en de medemens zich konden presenteren. Er werd ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Het Naaiatelier
Ook het Naaiatelier was uitgenodigd en genomineerd voor een aanmoedigingsprijs. In de Domkerk hadden we een tafel waarop Elmarie en Liesbeth in korte tijd een tentoonstelling hadden gemaakt van alle producten die in het Naaiatelier gemaakt worden. Er was eerder al gefilmd in het Naaiatelier door de organisatie en deze beelden werden later vertoond op een groot scherm.

De tentoonstelling van het Naaiatelier
Naast deze uitstalling van onze hoogwaardige en prachtige handgemaakte producten hadden Firoz, Amin, Hekmat, Jantina, Zhaleh en Najib een nis ingericht met tal van Perzische tapijten en een grote uitklapbare naaidoos. Daar lieten zij – door middel van een workshop – het publiek kennis kennismaken met het maken van kofferlabels en handige leren mapjes waarin je je telefoonsnoer oprolt. In een ongedwongen sfeer en met de klanken van onze fluitspeler Najib werd het Naaiatelier op de kaart gezet en ontstond er een prettige interactie met de bezoekers van het Feest van Sint Maarten.

De vruchten van Sint Maarten
Er waren zestien organisaties genomineerd voor een prijs. De prijs bestond uit een bedrag om de organisatie een hart onder de riem te steken; een aanmoediging om door te gaan met hun activiteiten. We werden bijeengeroepen en luisterden naar een aantal toespraken over houvast in de participatiesamenleving. En natuurlijk een optreden met humor en muziek. Ondanks dat we buiten de prijzen zijn gevallen, zijn we wel degelijk opgemerkt door een heleboel mensen en organisaties. De klanken van de fluit die Najib bespeelde maakte van het evenement iets magisch. En onze samenwerking was warm en uniek. We kregen een heleboel complimenten voor onze handgemaakte en unieke producten. De sfeer was in één woord: fantastisch! Leve het naaiatelier!

Deze bijdrage is geschreven door vrijwilligster Lucie.